Förskola

ny förskola

Förskolan ligger på Grönbyvägen 3. I Ur och Skur Utsiktens förskola startade 1994 i Villa Karlshäll på Lidingö. I augusti 2016 flyttade vi in i lokaler på Grönbyvägen som är mer anpassade för förskola. Vi som arbetar på förskolan är utbildade pedagoger som barnskötare, förskollärare och lärare med ett genuint intresse för natur, miljö och friluftsliv. Som grund arbetar vi efter förskolans läroplan, Lpfö-18, samtidigt som vi integrerar naturen och miljön i vår verksamhet. Vi har hög personal täthet  drygt, 5 barn/ pedagog. Förskolan genomsyras av Friluftsfrämjandets barnfriluftsskolor. Våra fyra hörnstenar är: Utomhuspedagogik, friluftsliv, upplevelsebaserad inlärning med alla sinnen och ett medvetet ledarskap.

Snabbfakta Förskolan och skolan grundades 1994 i villa Karlshäll, en sekelskiftsvilla med en naturskön tomt och underbar vy på Elfviksvägen, därav namnet Utsikten. Förskolan flyttade i augusti 2016  till Grönbyvägen 3, skolan finns sedan 1999  på Kyrkviksstigen 3-9. Vår verksamhet har vuxit och idag ser organisationen ut på följande vis: Förskolan består av ca 51 barn och 11 pedagoger samt en kock. Fördelade på tre  avdelningar havet, stranden och klippan. De grupperna är sedan uppdelade på flera mindre åldersgrupper. Vår kock lagar all mat från grunden och bakar vårt matbröd.

”Vi följer Lidingö stads riktlinjer för öppettider och rätt till omsorg och anpassar dem efter vårdnadshavares behov inom ramtiden 06.30-18.30”. Vi samarbetar med skolan vid lov. Mer information finns på www.lidingo.se/barnochutbildning.

Vår verksamhet utgår från ett upplevelsebaserat lärande, där man lär med hela kroppen. Här är ett utdrag från radioprogrammet ”Tendens” i P1, 21 sept 2012, där barnen själva berättar. Lyssna gärna och njut.

http://sverigesradio.se/sida/ljud/4154407

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.